Over de makers van Gnome village

Game designer Marinde Kneppers

Over de maker en de spelontwikkeling

Ik ben Marinde Kneppers de oprichter van het spel Gnome village. Zelf ben ik gek op spellen spelen en nieuwe spellen uitproberen. Ik kwam op het idee om dit spel te maken, het doel was dat kabouters producten moesten maken en zo je dorp kan uitbreiden. Ook wilde ik graag dat je het dorp zelf kon inrichten. Dit was een lang proces om te ontdekken wat een goede manier is om het vorm te geven. Het spel was in het begin heel anders, het duurde veel te lang en was erg complex. Hierdoor moest ik veel veranderen en producten weghalen. Omdat ik er zo lang mee bezig was, heb ik het ook een half jaar laten liggen. Toen ik het weer oppakte ben ik naar beurzen gegaan om het te testen bij spelers. Dit is erg belangrijk in het proces. Het spel is erg enthousiast ontvangen. Ook komen dan de kosten om de hoek kijken. Daardoor veranderde weer veel. Ik kwam Jason Gamber tegen die het grafisch design wil maken, daardoor werd het een nog mooier en professioneler spel. Het laatste jaar is er met veel plezier gewerkt voor de laatste puntjes op de i. En nu kunnen we beginnen met het crowdfunden!

Illustrator

Jason Gamber is illustrator, grafisch ontwerper en UI/UX-ontwerper. Hij verzamelt al deze vaardigheden en past ze toe op zijn meest favoriete ontwerpdiscipline: Board Game Design.

Illustrator Jason Gamber
Amsterdamboardgamedesign

Amsterdam Board Game Design

Amsterdam Board Game Design-groep is een groep om elkaar te ontmoeten en te praten over bordspelontwerp, om gelijkgestemde mensen en inspiratie te vinden. Er zijn veel lokaties en het is er heel gezellig. Door samen met Amsterdam Board Game Design aan het prototype te testen en games te spelen waar je nog nooit van hebt gehoord! Door samen met Amsterdam Board Game Design aan het spel te werken, is mijn spel verbeterd en nog leuker geworden.

https://www.instagram.com/amsterdamboardgamedesign/

Aankomende evenementen

Kom je ook Gnome village spelen?

Mensen die Gnome village spelen bij evenementen